Mijn avond skincare routine

Skincare routine
De beste skincare routine 2023
30 maart 2021
stijlborstel-elektrische haarbostel
Stijltang en borstel in één: Een stijlborstel
5 april 2021
Skincare routine
De beste skincare routine 2023
30 maart 2021
stijlborstel-elektrische haarbostel
Stijltang en borstel in één: Een stijlborstel
5 april 2021

We hebben allemaal nood aan een skincare routine voor de ochtend, ja dat klopt, MAAR wist je dat je avond skincare routine even belangrijk is? En troost je, het zijn een pak minder stappen en producten!

 

Stappenplan avond skincare routine:

Stap 1: De huid reinigen

De eerste stap is het demaquilleren van de ogen en gelaat. Hiervoor kan je dezelfde cleanser gebruiken als die van de ochtend namelijk die van La Roche Posay. Om de cleanser aan te brengen, maak gebruik  van een siliconen gezichtsborstel. Waarom? Wij komen dagelijks met onze handen in contact met veel voorwerpen, voorwerpen waar er miljoenen bacteriën op kunnen terug gevonden worden. Als je u handen gebruikt om je gezicht te wassen, zorg je ervoor dat bacteriën op u gelaat komen. Dit kan je beter vermijden door gebruik te maken van een siliconen gezichtsborstel. Deze zorgt er bovendien voor dat je huid gereinigd en gemasseerd wordt tegelijkertijd. Hierbij zorg je ervoor dat alle make-up en andere vuiligheden van je huid worden weggehaald.

Stap 2: Micellair water & Retinol

De Tweede stap is met micellair water over het gezicht heen te gaan. Dit verzacht en kalmeert de huid. Onze favoriet is het micellair water van La Roche-Posay. Zodra je klaart ben met het reinigen, is het tijd om de huid te verzorgen. Het is belangrijk om drie tot vier keer per week retinol aan te brengen. Wij horen je al denken: Reti wat? Ja retinol! Retinol is een bewezen krachtig ingrediënt tegen huidveroudering. Het kan een groot verschil maken, ongeacht je huidtype. Het is wel belangrijk om retinol enkel ‘s avonds aan te brengen. Zonlicht beïnvloedt namelijk de werking van producten met retinol en maakt ze minder doeltreffend. Een retinol crème nodig? Paula’s Choice heeft een retinol crème die geschikt is voor alle huidtypes en wij zijn er fan van!

 

Stap 3: Lippen

Lippenbalsems zijn onmisbaar in je avondroutine en essentieel als je niet wil wakker worden met droge lippen. Ingrediënten als bijenwas of aloë vera zorgen voor kalmering en maken je lippen gegarandeerd glad. Heb je deze niet meteen in huis? De traditionele vaseline kan ook helpen tegen droge lippen!

Het lijkt misschien een zeer uitgebreide, langdradige routine maar dat valt al bij al heel goed mee. Op je huid moet je niet bezuinigen want tja, je hebt nu eenmaal maar een huid en daar moet je goed voor zorgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Mijn avond skincare routine
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more