De beste skincare routine 2023

Mijn avond skincare routine
5 april 2021
Mijn avond skincare routine
5 april 2021

Mijn Skincare Routine

Hoe ziet de perfecte skincare routine eruit anno 2021

Last van mee-eters, puistje, acne? Wallen en donkere kringen onder de ogen waar je niet vanaf geraakt? Heeft je huid nood aan een glow? De oplossing zit in een dagelijkse of zelfs wekelijkse, maar vooral effectieve skincare routine. Neem wekelijks toch even de tijd om je huid een boost te geven. Een zorgvuldige huidverzorging kan al wonderen doen! Deze blog vertelt je alle skincare routine stappen die je nodig hebt in de ochtend. Nood aan een skincare routine voor de avond? Klik dan hier.

Last van mee-eters?

Voor de mensen die last hebben van mee-eters: Tip nummer één, knijp ze niet uit met je vingers! Je irriteert hierdoor je huid waardoor je mogelijk infecties of zelfs littekens kan overhouden. De vraag is: wat moet ik dan wel doen? Wel wij hebben de ideale oplossing voor u namelijk de perfect Skincare routine.

Vooraleer wij vertellen hoe je er vanaf komt, gaan we kort uitleggen wat mee-eters nu precies zijn. Vaak wordt de verwarring gemaakt tussen puistjes en mee-eters, maar toch zijn deze verschillend. Beide zijn verstopte poriën, dat klopt, maar wat is dan het verschil? Verstopte poriën ontstaan wanneer een haarzakje verstopt geraakt door talg of dode huidcellen. Als de talg in het haarzakje niet naar buiten kan, ontstaat een puistje. Wanneer de talg wel naar het huidoppervlak kan en in aanraking komt met lucht, spreken we van een mee-eter ofwel een blackhead of whitehead, met andere woorden een zwart of wit puntje. Meestal komen deze voor in de T-zone, ofwel het gebied rond de neus, kin en voorhoofd.

 

De Skincare routine stappen

De huid reinigen

Om je huid goed te reinigen is het belangrijk dat je poriën open staan.

  • Stap 1: Neem een warme douche of stoom je gezicht met onze gezichtsstomer van Ayadin. Met behulp van de nano-ionische stoom technologie wordt de huid diep gereinigd op een veilige manier. Door het gezicht te stomen worden de poriën geopend, wordt de bloedcirculatie verbetert wordt de huid op een natuurlijke wijze gehydrateerd.
  • Stap 2: Neem een zachte cleanser en reinig de huid. Voor de cleanser raden wij die van La Roch-Possay aan. Om de cleanser aan te brengen, maak gebruik  van een siliconen gezichtsborstel. Waarom? Wij komen dagelijks met onze handen in contact met veel voorwerpen, voorwerpen waar er miljoenen bacteriën op kunnen terug gevonden worden. Als je u handen gebruikt om je gezicht te wassen, zorg je ervoor dat bacteriën op u gelaat komen. Dit kan je beter vermijden door gebruik te maken van een siliconen gezichtsborstel. Deze zorgt er bovendien voor dat je huid gereinigd en gemasseerd wordt tegelijkertijd.
  • Stap 3 van een goeie skincare routine, is het gebruik van een mee-eter verwijderaar. Deze apparaten zuigen letterlijk de blackheads/ whiteheads uit je gezicht. Laat het toestel zijn werk doen en verwijder op een veilige manier je mee-eters. Resultaat is een propere, zachte huid zonder mee-eters.

 

De huid gereinigd? Tijd voor wat toner en serums!
  • Stap 1: Toner! Een toner is super belangrijk voor de huid. Sla deze stap dus zeker niet over! Het zal ook onmiddellijk je poriën verminderen en helpen de PH-waarden van je huid te herstellen voor een meer gelijkmatige teint. Wij zijn fan van Vichy Mineral.
  • Stap 2: Oogcrème! Oogcrèmes kunnen je wallen laten oplichten, ontstekingen verminderen en extra vocht toevoegen. Afhankelijk van de formule kan het lijken op een serum of een dikke moisturizer. Breng je oogcrème altijd aan met je ringvinger, omdat dit de zwakste vinger is, trek je niet aan de gevoelige huid. Een goede tip is om je oogcrème in de koelkast te bewaren. Ook hiervoor heeft Vichy een magische oplossing:
  • Stap 3: Moisturizer: Een gehydrateerde huid is een stralende huid, sla dus nooit je moisturizer over. De juiste vochtinbrengende dagcrème hydrateert, vult, herstelt de pH-waarde van je huid en voedt en herstelt problemen zoals een droge, schilferige huid. Wij vinden deze dagcrème van Avène erg fijn.
  • Stap 4: DE BELANGRIJKSTE STAP!  Vergeet niet dat je huid bescherming nodig heeft. Daarom is het belangrijk om zowel in de zomer als in de winter gebruik te maken van zonne-crème. Dit is wellicht de belangrijkste stap, zelfs tijdens de wintermaanden. Elke ochtend een goede zonnebrandcrème aanbrengen beschermt je huid tegen schadelijke UVA- en UVB-stralen. Een SPF zal op het oppervlak van de huid zitten als een beschermende barrière tegen de zon, dus je moet dit altijd als laatste stap aanbrengen. Als je een gevoelige huid hebt die snel glimt, is deze Biodermal zonnebrand een topper.

 

Een extra stap om je huid te laten glowen? 

Onthaar je gezicht alvorens je de huid reinigt en crèmes aanbrengt. Elke vrouw wil graag die donshaartjes verwijderen op de bovenlip, de bakkebaarden, de kin of wangen alsook de haartjes tussen de wenkbrauwen, maar het verwijderen van gezichtshaar en wenkbrauwen epileren is tijdrovend en vaak pijnlijk. Vooral wax en ontharing crème voor het gezicht hebben een brandende en geïrriteerde werking op de huid. MAAR dit is voortaan verleden tijd! Met de Ayadin Gezichtshaarverwijderaar kan u voortaan op een paar seconden tijd u gezichtshaar verwijderen! En vooral het is pijnloos! Het compacte formaat zorgt er eveneens voor dat je dit product makkelijk in je tas kan meenemen.

Haarverwijderaar-gezichtshaarverwijderaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De beste skincare routine 2023
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more